top of page
ARCHLine.XP

SketchUp & ARCHLine.XP LIVE Nasıl Kullanılır?


SketchUp ile bir 3D model üzerinde çalışırken modeli belirli bir aşamaya getirdikten sonra, render görüntüsü için neye ihtiyacımız olduğunu düşünmeye başlayabiliriz. SketchUp ve ARCHLine.XP LIVE tamamen farklı yazılım platformlarına sahip programlar olmasına rağmen, proje sürümü güncellendiğinde SketchUp'ta projemizi geliştirmeye devam edebileceğimizi ve LIVE'da modeli senkronize edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Animasyonlu Nesneler Ekleme

Kendimizi bir gerçek zamanlı bir render yazılımının içinde bulduğumuzda aklımıza gelen ilk şey “projeye hayat verebilmemiz” oluyor. Bu render yazılımı ile modeli canlandırabilmek için gerekli insanlar, arabalar ve diğer öğelerden oluşan devasa bir animasyon kütüphanesi bulunmaktadır.

Malzemeleri Değiştirin ve Çevreyi Düzenleyin

Yeşil alanlarda bitki örtüsü uygulamak için ARCHLine.XP LIVE, çeşitli bitki türlerinden oluşan bir dizi oluşturabildiğimiz "Yeşillik Boyacısı " adı verilen çok doğal bir görünüme sahip olağanüstü bir araca sahiptir. Aşağıdaki video yalnızca bu aracın nasıl kullanılacağını değil, aynı zamanda ARCHLine.XP LIVE yüksek çözünürlüklü ve PBR malzeme kitaplığını kullanarak bazı yüzeylerin malzemelerinin nasıl değiştirileceğini de göstermektedir.

Fotogerçekçi Görüntülerin Oluşturulması

Öncelikle fotogerçekçi görüntülerin nasıl oluşturulduğunu görelim. Program görselleri gerçek zamanlı olarak yaptığından, bahsetmeye değer bir render süresi yoktur.

3D ortamdan sadece bir görünüm oluşturun veya onu güncelleyin. Ardından kaydedilen tüm görünümleri JPG görüntüleri olarak klasörünüzde bulacaksınız.

ARCHLine.XP LIVE'ın en büyük avantajlarından biri video animasyonları oluşturabilme yeteneğidir . Arabaların ve insanların hareket edebildiğini zaten söylemiştik, şimdi kamerayı uzayda hareket ettirdiğimiz bir dizi klipi nasıl oluşturabileceğimizi ve bu yolu bir videoya nasıl kaydedeceğimizi anlamamız gerekiyor. Aşağıdaki video yalnızca bu adımları göstermektedir.

Bu makale ARCHLine.XP Live'ın resmi Portekiz distribütörü IberCad'in bir yayınından alıntıdır. Orijinal makaleyi görmek için https://blog.totalcad.com.br/design-urbano-facil-com-sketchup-e-archline-xp adresini ziyaret edin.

Comments


EĞİTİM ve DESTEK

İLETİŞİM

Online Eğitim

Mimari Tasarım Eğitimleri

İç Mimari Tasarım Eğitimleri

Webinar

Teknik Destek

İLETİŞİM

+90 533 220 09 25
info@archlinexp.com.tr

3D Modelleme | 3B Modelleme | Yapı Modelleme
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

BLOG

ADRES

Cevizlidere Mah.
Ceyhun Atuf Kansu Cad.
No: 147/C Çankaya/ANKARA

bottom of page